Українсько-Японський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського
пн-пт 11:00-19:00
сб 11:00-18:00
пн - пт: 09:30 - 18:00
обід 13:00-14:00
В Українсько-Японському центрі КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшла Хацуґама – чайна церемонія, присвячена першій чашці чаю у новому 2018 році. Усе дійство проходило у традиційній японській кімнаті.
28 січня (нд) 2018
1-а група 10:00-13:00, 2-а група 13:00-16:00 (у кожній групі до 5 учасників)
Розширений варіант чайної церемонії, який включав:
- Знайомство в machiaishitsu, лекція та обговорення.
- Частування в чайній кімнаті стравами високої японської кухні kaiseki ryori – повна подача їжі з 16 страв. У процесі пропонувалися супи, закуски, рис, соління, риба.
- Після частування були запропоновані традиційні солодощі та проведена церемонія приготування густого японського чаю koicha.
- Далі гостям запропонвали невелику перерву, а потім – чайна церемонія приготування легкого чаю usucha з іншими традиційними солодощами.
4 лютого (нд) 2018
1-а група 12:00-13:30, 2-а група 14:00-15:30, 3-я група 16:00-17:30 (у кожній групі до 10 учасників)
Ми запрошували на вже традиційну зустріч Хацуґама, до якої входили знайомство в machiaishitsu, лекція та обговорення, легке частування традиційних японських новорічних страв та церемонія приготування легкого чаю usucha з подачою традиційних солодощів.