Українсько – Японський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського

Українсько-Японський
центр КПІ
ім. Ігоря Сікорського

Тетяна Кулькова

Викладачка курсу японських солодощів

 

Непрофесійна кондитерка з чималим любительським стажем зі створення солодощів, яка охоче ділиться набутим знанням. Почала системно займатися цим з того часу, як стала учнем Японської школи чайного дійства Урасенке в 2010 році.

 

Після поїздки до Японії відчула друге дихання і завела свій інстаграм з власними рецептами солодощів і кондитерськими експериментами. Резидентка веганського кафе із солодощів та здорових десертів. Призерка конкурсу рецептів від Kikkoman. Основні напрями: солодощі для чайної церемонії, healthy food. Останні 7 років проводить хобі-класи з виготовлення солодких подарунків на День Св.Валентина, Св.Миколая, Білий день у Українсько-японському центрі.

 

Що мене приваблює в приготуванні японських солодощів?

Базові японські рецепти дають необмежений простір для творчості в кожному дні. Солодощі можуть бути не тільки смачним і корисним доповненням до чаю, а й знаком уваги, моментом самовираження, і легко передають те, що ви не говорите словами: красу, любов, увагу й пошану. Солодощі спроможні зробити ваш день досконалим, навіть коли ви маєте тільки 10 хвилин перерви в роботі, і у вас є час тільки на чашечку чаю зі смаколиком. Солодощі для чайної церемонії – це окремий вид невимовних знаків уваги та проявів природи водночас. Це завжди надихає і заспокоює.

 

Чому я раджу спробувати курс японських солодощів?

Це легке та приємне дозвілля, яке потішить вас і ваших близьких, адже вони першими ласуватимуть вашими смаколиками. По якийсь час ви помітите, що японські рецепти та солодощі аж ніяк не можна назвати ще однією кондитерською навичкою іноземної кухні. На початку навчання ми вивчаємо сезони, свята й традиції Японії, доречність смаків, поєднання інгредієнтів, і з часом ви непомітно стаєте носієм окремої філософії японських солодощів – короткомовності, досконалості та своєчасності. А ще більшість японських солодощів абсолютно веганські й здорові.

Прокрутка до верху